17 Ιουν 2011

Τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2014»

7η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσσαλονίκης 14/03/2011

Παρατηρώ ότι εδώ και μέρες γίνεται μια προσπάθεια να επικοινωνήσετε το θέμα της διοργάνωσης της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας για τη Νεολαία», τη διεκδίκηση της οποίας αποφάσισε ο δήμος Θεσσαλονίκης για το 2014.
Δυστυχώς εγώ έτυχε να πληροφορηθώ ότι το λογότυπο για τη διεκδίκηση είναι ήδη έτοιμο μέσω της TV 100 και μάλιστα ότι το αναθέσατε σε εταιρία χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο και πολύ περισσότερο ότιη εταιρία αυτή ανέλαβε χωρίς να έχει προηγηθεί ο τυπικός διαγωνισμός για την ανάθεση της συγκεκριμένης αποστολής. Πώς εξαγγέλθηκε η διεκδίκηση χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου? Αυτή είναι η διαφάνεια με την οποία έχει σκοπό να λειτουργήσει η νέα Δημοτική Αρχή? Πρώτα εξαγγελίες και εκ των υστέρων εγκρίσεις?

Και επειδή δεν θα ήθελα να παρεξηγηθώ, να ξεκαθαρίσω ότι είμαι σίγουρα υπέρ μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, αφού στόχος του συγκεκριμένου θεσμού είναι να προσελκύσει νέους από την υπόλοιπη Ευρώπη ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης. Με λύπη βέβαια διαπίστωσα στη συνάντηση που είχαμε με την επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης ότι και δημοτικοί σύμβουλοι της δικής σας παράταξη δεν γνώριζαν επίσης το γεγονός. Πιστεύω λοιπόν ότι στο συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με την επιτροπή Τουρισμού και τουριστικών φορέων της πόλης που συμμετέχουν σε αυτή.

Και διαβάζοντας τα δικά σας λόγια που δώσατε σε συνέντευξη σας κ. Πασχαλίδου:
Ενθαρρύνοντας τις εφαρμογές νέων ιδεών και φέρνοντας όλον αυτό τον νεαρόκοσμο από την Ευρώπη, θα αυξηθεί πολύ ο τουρισμός και θα ωφεληθεί πολιτιστικά, κοινωνικά αλλά και οικονομικά η πόλη. Γι’ αυτό και αυτή η διεκδίκηση πρέπει να επικοινωνηθεί παντού. Θα στεναχωρηθώ, αν αντιληφθώότι έστω και ένας πολίτης δεν έχει ακούσει γι’αυτό.. Κάθε δημότης πρέπει να εμπλακεί ή να ενημερωθεί».
Φαντάζομαι ότι η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα της Νεολαίας δεν είναι ένα ζήτημα μιας ομάδας κεκλεισμένων
των θυρών, αν και έχετε πραγματοποιήσει ήδη δυο συναντήσεις σε πολυχώρο πολιτισμού της Θεσσαλονίκης και μια στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου, χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς από εμάς. Ποια είναι λοιπόν, η δομή της νεολαίας που θα υποστηρίξει τη διοργάνωση του δήμου, τη στιγμή που δίνεται σ’ εμάς, τους εκλεγμένους συμβούλους που ανήκουμε σε αυτήν την ευκαιρία να συμμετέχουμε και να συνεργαστούμε όλοι μαζί με κοινό στόχο την ανάδειξη της πόλης μας?
Και τέλος είπατε κ. Πασχαλίδου και το επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος ότι η συγκεκριμένη διεκδίκηση «δε θα κοστίσει ούτε ένα ευρώ». Από που προκύπτει αυτό και ποιος θα καλύψει τα απαιτούμενα έξοδα? Μάλιστα απ’ όσο ξέρω στο φάκελο της υποψηφιότητας, που πρέπει να υποβληθεί έως την 1η Μαϊου, απαιτείται να κατατεθεί ο προϋπολογισμός και ν’ αναφέρεται συγκεκριμένα και λεπτομερώς σε κάθε μια από τις δράσεις που θα περιέχονται στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: